Kansloos VVW laat Grasshoppers met drie punten vertrekken

WERVERSHOOF – Op zondag 22 mei stond voor het eerste en het tweede elftal een thuiswedstrijd op het programma. Het tweede speelde tegen ZAP en wist helaas niet te winnen, met 2-3 gingen de bezoekers uit Breezand naar huis. Na een reeks met weinig hoogtepunten voor het vlaggenschip was de lastige wedstrijd tegen Grasshoppers de volgende. In de voorbereiding werd duidelijk dat aanpassingen in de opstelling nodig waren om wat te forceren. Onder de warme middagzon blies scheidsrechter Overtoom om 14 00 de wedstrijd in gang.

In de openingsfase probeerde VVW de tegenstander onder druk te zetten en daarmee vroeg het overwicht te krijgen. Dit lukte maar mondjesmaat en kansen werden ook niet gecreëerd, na een minuut of 15 kwam VVW haar achilleshiel weer eens naar voren. Een corner van Grasshoppers werd prachtig ingekopt en verdween in de winkelhaak, waardoor VVW tegen een 0-1 achterstand aankeek. Hierdoor gingen de koppies hangen en werd het spel slordiger en slordiger. Het werd voor de geelzwarten lastig om de bal in de ploeg te houden en daardoor ontstond er dan ook geen enkel gevaar voor het Hoogwoudse doel. Grasshoppers kwam beter in de wedstrijd en bracht de stand dan ook op 0-2, een ingooi op de helft van VVW werd geopend naar de andere kant van het veld. De voorzet die hieruit volgde werd wederom ingekopt en gepromoveerd tot doelpunt, 0-2 dus. De rest van de eerste helft werd uitgespeeld zonder noemenswaardige voorgevallen en was het dus rust.

Na de rust moest er wat veranderen in het spel van VVW maar dit lukte niet. VVW had wel iets meer de bal maar kwam niet tot voetballen toe en kreeg geen kans de hele tweede helft. Grasshoppers geloofde het ook wel wat en zo ontstond een zeer matige wedstrijd. Na een minuut of twintig wist een Hoogwoudse middenvelder de bal van een Wervershover af te snoepen en met een droge knal van een meter of dertig liet hij Stan Vertelman kansloos en bracht de stand op 0-3. Gedurende de tweede helft werd er nog gewisseld door VVW, Jorren en Raymond verlieten geblesseerd het veld en voor hen kwamen in de plaats Luuk Weel en Tim Neuvel. Ook Rens en Dave gingen eruit voor Thomas Smit en Tijn Molenaar. In de rest van de wedstrijd gebeurde weinig en werd het dus 0-3 voor de bezoekers.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de kersverse kampioen Westfriezen op het programma. Dit zal plaatsvinden om 14:30 uur in Zwaag, kom de jongens aanmoedigen! Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door Johnny Mol en Jerry Nugter waarvoor ons dank. Meerdere foto’s zijn terug te vinden op de website van V.V.W.