Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterkerk Wadway: Boban Benjamin Braspenning – Boban Benjamin Braspenning

16 december 2022 / 20:30 - 22:30

Boban Benjamin Braspenning is afgestudeerd Econoom en Ethicus. Vanuit zijn studentenkamer – waar hij binnenkort uit moet – heeft hij een muzikaal cabaretprogramma over woningnood geschreven. En omdat hij toch bezig was, ook maar meteen over economische ongelijkheid en financiële fratsen van vermogende mensen. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Boban is winnaar van de publieks- en juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2021.

Boban Benjamin Braspenning (6 oktober 1994, Utrecht) is geboren met een artiestennaam – daarmee gedoemd geen rooie cent te verdienen. Etymologisch is de naam Braspenning afkomstig van een zeldzame munt uit de 15e eeuw. Je kon er een goede maaltijd van kopen. Gelukkig heeft Boban zelden honger. Dat is maar goed ook, want zijn achternaam is niet inwisselbaar. Benjamin betekent ook wel ‘het jongste kind’. Zijn moeder koos die naam, waarmee een duidelijk signaal werd afgegeven aan Boban’s vader. Die op zijn beurt de naam Boban koos, wat ook wel ‘zoon van God’ betekent, waarmee weer een duidelijk signaal werd afgegeven aan Boban’s moeder… Zijn broer heet Dagobert. Geen grap.

Een podium bieden aan jonge talenten, dat doen we al jaren bij de Theaterkerk. We zijn benieuwd naar het eerste programma van Boban.

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

Organisator

Theaterkerk Wadway
Telefoon:
0652330124
E-mail:
info@theaterkerkwadway.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theaterkerk Wadway
Wadway 30
Wadway, 1715 GZ
+ Google Maps
Telefoon:
0652330124
Bekijk de site van Locatie