Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterkerk Hemels: Maurits Fondse – My Life: The Story of Billy Joel 

8 oktober 2022 / 20:15 - 22:30

€19,50

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen.  Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 70 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 70 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Het programma heeft een sterk verhalend element en wordt natuurlijk doorspekt met muziek

Hier staat een impressie met band. Met drums: Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf), Bas: Phaedra Kwant (Story of George Michael) en Sax: Iman Spaargaren of Jelske Hoogervorst.

Pubieksreacties:

“Geweldige avond met Maurits Fondse en band in de “Mess” in Naarden met een ode aan Billy Joel! “– Componist/pianist Ruud Bos
“Het was geweldig!” – RadioDJ Henkjan Smits, Radio 5
“A co-worker just told me about your Billy Joel tribute which she saw last night and said was amazing”

“Tranen in mijn ogen … Maurits Fondse was in een woord FANTASTISCH!” “Heerlijk was ’t”
“Mooie inkijk in het leven van Billy Joël en de achtergronden van z’n teksten. Goed gespeelde songs!’

“Goede, en bevlogen artiesten. Was leuk om erbij te zijn.”

Biografie: 

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist, zanger en songwriter. Hij werkte als vaste pianist van 2013-2019 voor FREEK DE JONGE.  In 2018 was er een reprise van DANSEN MET DE VIJAND van JANKE DEKKER PRODUKTIES, waar Maurits de muziek voor schreef en de pianist is in de voorstelling (4 Musical Award Nominaties).  Daarnaast speelt hij met BRITTA MARIA en OLEG FATEEV in de voorstelling HUISWAARTS. Tevens was Maurits MUSICAL DIRECTOR van SOOF de MUSICAL. In 2019 schreef Maurits samen met ERRIS VAN GINKEL het nummer ‘HOUD MOED‘ voor BRITTA MARIA. Het nummer werd veelvuldig gedraaid op RADIO 1 en 5.FRITS SPITS zei er over in de TAALSTAAT: “In de Taalstaat wil ik ook duidelijk maken hoeveel fantastisch Nederlandse liedjes er worden gemaakt.”a

Totaal aantal keren gelezen: 27 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

Gegevens

Datum:
8 oktober 2022
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€19,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://theaterkerkhemels.nl/tc-events/maurits-fondse-my-life-the-story-of-billy-joel/#

Organisator

Theaterkerk Hemels
Telefoon:
0621 26 09 08
E-mail:
theaterkerkhemels@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theaterkerk Hemels
Dorpsweg 121
Twisk, 1676 GH
+ Google Maps
Telefoon:
0621 26 09 08
Bekijk de site van Locatie