Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klucht van de Koe

16 juni / 08:00 - 24 juni / 17:00

Dit jaar bestaat het Rundveemuseum 10 jaar en dat moet gevierd worden. Een mooi jubileum, waarin het museum veel beleefd en overwonnen heeft. Het feestelijk hoogtepunt in dit jubileumjaar is de theatervoorstelling ‘De Klucht van de Koe’ waarbij de potstal omgebouwd wordt tot een echt theater.   De voorstellingen zijn op 16/17 en 18 juni en op 22/23 en 24 juni 2023

Ode aan de koe en de Westfriesecultuur

De Klucht van de Koe is een komische theatervoorstelling. De rollen worden gespeeld door drie veeboeren, een kaasboer en een schapenboerin die allen in en rondom Aartswoud wonen. De voorstelling wordt van commentaar voorzien door een echte spreekstalmeester en omlijst met muziek en dans.

Over De Klucht van de Koe

In 1612, meer dan 400 jaar geleden, voltooide Adriaan Gerard Bredero dit komische toneelstuk. Voor deze voorstellingen is dit speciaal bewerkt met actuele en Westfriese accenten. In deze klucht draait het om de goedgelovigheid van een boer die zich om de tuin laat leiden door een sluwe dief. Samen belanden ze in een stadsherberg, waar ze kennis maken met een kroegloper die de herbergierster probeert te verleiden. In deze voorstelling, draait het om de verbinding tussen stad en platteland, beheersing en beschaving en het leven vol met driften. Kortom thema’s die nu nog steeds actueel en herkenbaar zijn. Boeren, burgers en buitenlui: Komt dat zien!

Deel dit bericht

Gegevens

Begin:
16 juni / 08:00
Einde:
24 juni / 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Rundveemuseum Aartswoud
Telefoon
06-12568365
E-mail
info@rundveemuseum.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Rundveemeum Aartwoud
Schoolstraat 43
Aartswoud, 1719 AT
+ Google Maps
Telefoon
06-12568365
Bekijk de site van Locatie
Deel dit bericht

Reageer op dit bericht