Share

Jurymotor rijdt Tessa Neefjes in de wielen tijdens het WK Gravel

Hoe een simpele bidon de titelkansen voor Tessa Neefjes om zeep hielp

WERVERSHOOF – Een even te vroeg aangenomen bidon heeft Tessa Neefjes een zware straf opgeleverd tijdens het Wereld Kampioenschap Gravel. Na honderd van de 138 kilometer koers werd de Wervershoofse gediskwalificeerd.

Een verslag van w.v. Westfrisia

Neefjes werd hiermee een kans op een mooie uitslag ontnomen. De West-Friese volgde met nog veertig kilometer voor de wielen in een uitgedunde groep vlak achter een viertal leidsters.

Hoewel de jury haar zelfs hardhandig trachtte vroegtijdig uit koers te nemen, kwam Neefjes wel als dertiende over de eindstreep in Citadella. Amsterdamse Rianne Markus was als tiende de beste Nederlandse bij de dames. Voor Neefjes volgt er nog een staartje. Mogelijk dat zij nog in beroep gaat tegen haar straf.

Voormalig Wervershoofse Jannita Spigt ging in de mastercategorie 40+met de titel aan de haal. De tegenwoordig in Apeldoorn woonachtige voormalige schaatster klopte na 138 kilometer in de sprint een Zweedse.

Totaal aantal keren gelezen: 74 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen