Share

Janno Botman overstijgt zichzelf en rijdt nieuw persoonlijk record op de 500 meter

ANDIJK – De race zelf verloor Janno nipt maar de sprinter uit Andijk wist wel een mooie nieuw persoonlijk record te rijden door ruim een 10e van een seconde van zijn oude tijd af te rijden.

Op het snelle ijs van Calgary in Canada moest Janno Botman tegen de Japanner Takuya Morimoto rijden, de Japanner was op papier de snelste van de 2 met een persoonlijk record van 34.30 tegenover 34,78 van Janno Botman gereden op het ijs van Thialf in Heerenveen tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de worldcup.

Maar in de race liet Janno zich niet kennen, strijdend en vechtend wist hij de Japanner prima te volgen en vlak achter hem over de finish te komen in een nieuw persoonlijk record van 34.65, waarmee op de 17e plaats eindigde. De tijden van de overige sprinters lagen allemaal dichtbij elkaar waardoor de 17e plaats vertekend overkomt. Tussen de nr. 1 en Janno Botman zit maar 6tienden van een seconde.

Totaal aantal keren gelezen: 116 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden