hond
De hond van Edith Hartog kwam ook nog even poolshoogte nemen. (Foto: Frits Domburg)

Jaarmarkt Andijk, geslaagd maar graag terug naar de Nachtmarkt op Andijk-West

ANDIJK – Alles werkte mee tijdens de jaarmarkt in Andijk, het weer was perfect, niet te warm, de zon scheen, en de vele kooplieden zagen drommen mensen met brandende euro’s in de knip langs de stalletjes schuifelen.

Het aanbod was dit jaar weer vrijwel gelijk aan dat van voorheen de Nachtmarkt van Andijk op Andijk-West. Het toegestroomde publiek liet het zich ook letterlijk en figuurlijk goed smaken. Maar toch had organisatrice Edith Hartog nog wel een wens, ’terug naar de Nachtmarkt’, maar loopt tegen diverse problemen van organisatorische aard op. “We zijn aan het nadenken hoe we dat kunnen aanpakken want de kramen verlichting brengt veel gedoe en hoofdbrekens. Ik wil graag maar het is nogal ingewikkeld!“, vertelt Edith tegen deze website.

De Nachtmarkt van Andijk was in de wijde omgeving een begrip en deed in niets onder voor die van Kolhorn. Tussen 18.00 en 24.00 uur was het hier gezellig markten en een lang lint met verlichte kramen stond dan opgesteld op de Kleingouw vanaf de Dijkweg tot aan de Douwmastraat.

Maar de coronacrisis gooide roet in het eten en zo werd de 20e editie net niet gehaald. Maar wie weet, als Edith de hobbels kan gladstrijken kan Andijk weer op de eerste donderdag van juni weer genieten van ‘haar’ nachtmarkt.

Foto: Frits Domburg

Loading