Share

Irene Schouten weer ouderwets op dreef, wint massa start met ronde voorsprong

HOOGKARSPEL – Ging het vorig weekend in Stavanger niet zoals ze het zelf wel wilde, afgelopen vrijdagavond zetten Irene Schouten het even op haar eigen wijze manier van schaatsen recht. Door het peloton op een ronde achterstand te zetten.

De race werd hard gemaakt door Claudia Pechstein, de oudste deelneemster in het veld maar nog steeds een schaatstopper, die wegreed uit het peloton om in de zevende ronde door Irene als springplank te worden gebruikt die daarna haar voorsprong in rap tempo wist uit te breiden tot een ronde voorsprong op het peloton.

In een reactie liet Irene Schouten weten dat dit toch wel de mooiere zeges zijn, solo over de finish komen is prachtig volgens haar.

Vandaag komt ze nog aan de start op de achtervolging, en morgen op de 3000 meter waar ze wederom tot de grote kanshebbers behoord, al moet er danig rekening worden gehouden met de Noorse Ragne Wiklund die vorige week in Stavanger met overmacht de 3000 meter wist te winnen.

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden