Share

Irene Schouten liet expres de marathon schieten om zich te kunnen revancheren op de 3000 meter

HOOGKARSPEL – Eigenlijk moest ze van trainer Jillert Anema afgelopen zaterdagavond de marathon in Haarlem moeten schaatsen maar ze liet in duidelijke bewoording weten dat ze daar geen zin in had omdat ze zich wilde revancheren voor haar verlies op de 3000 meter in Stavanger. Daar werd ze door de Noorse Ragne Wiklund verslagen en dat kwam hard aan bij de voormalige inwoonster van Andijk.

Verliezen is iets dat Irene niet wil doen, voor haar is winnen het belangrijkste, de rest telt niet mee. Eerder had ze afgelopen week al op de trainingen laten weten dat ze juist die trainingen wilde gaan doen om haar op scherp te zetten. Volgens Schouten moet ze van haar trainers de wereldbeker wedstrijden als trainingswedstrijden zien, op die van Heerenveen na omdat ze dan een thuiswedstrijd schaatst.

En het pakte dus heel goed uit met een prachtig nieuw baanrecord op de 3000 meter en een ruime zege, een ronde voorsprong, op de massa start.

Irene Schouten maakt zich nu op voor de wedstrijden op het supersnelle ijs van Calgary in Canada. Als ze de huidige vorm weet vast te houden zitten er misschien wel Nederlandse records in of misschien wel wereldrecords. .De wereldbeker wedstrijden vinden daar plaats van 9 tot 11 december..

Totaal aantal keren gelezen: 97 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden