Irene Schouten behoort nu ook tot de wereldtop op de 1500 meter

HOOGKARSPEL – De beul van de 3000 en 5000 meter blijkt sinds zondag ook bij de wereldtop op de 1500 meter te horen. Met een tijd van 1.52,12 haalde ze ruim 2 seconden van haar persoonlijk record af en wist de zesde plaats op het supersnelle ijs van Salt Lake City te pakken.
Op de massastart ging Irene deze keer niet voor de winst maar offerde zich op voor haar teamgenote Renate Groenewoud die de winst pakte. Schouten haalde schaatssters terug die uit het peloton probeerden te ontsnappen om zich daarna in het peloton te verstoppen. Toen Sofie Karolin Hauge, Nadja Wenger en Marina Zueva wegsprongen uit het peloton kwam Schouten weer in actie om Groenewoud naar het drietal te brengen waarna op Hauge na de 2 overige dames weer aansluiting kreeg van het peloton.
In de sprint wist Hauge het niet vol te houden en zag Blondin over haar heenkomen met in haar kielzog Groenewoud die net tekort kwam om de sprint te winnen en zo zilver pakte.
Al met al mag Irene Schouten terugkijken op een prachtig schaatsweekend in Salt Lake City, 1x goud met een Nederlands record op de 3000 meter, 6e plaats in dik persoonlijk record op de 1500 meter en gezorgd dat Renate Groenewoud zilver kon pakken op de massastart.  Schouten gaat zich nu voorbereiden op de Olympische kwalificatiewedstrijden, want zoals altijd moeten de Nederlandse schaatsers zich hier voor plaatsen en worden niet aangewezen.

Loading