Inwoner Medemblik vrijgesproken van toetakelen ex-vrouw; slachtoffer totaal overstuur na uitspraak

MEDEMBLIK – De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag de 54-jarige Piotr D. uit Medemblik vrijgesproken van de gruwelijke mishandeling en verkrachting van zijn voormalige partner op 12 december 2021. D. moest twee weken geleden voorkomen op verdenking van poging tot doodslag en verkrachting. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 7 jaar tegen hem geëist.

Lees ook: OM. eist 7 jaar cel tegen Medemblikker wegens zware mishandeling ex-vrouw

Het slachtoffer had verklaard dat D. haar met haar hoofd tegen de grond zou hebben geramd tot ze haar bewustzijn verloor. Toen ze bijkwam dreigde de 54-jarige man om zijn vrouw te besnijden, en zou haar hebben gepenetreerd met een multitool. Aanleiding van het geweld zou een echtelijke ruzie zijn geweest. D. zelf ontkende dat hij daarvoor verantwoordelijk is geweest.

Volgens de Alkmaarse rechtbank staat het vast dat de vrouw inderdaad mishandeld is, maar is het niet zeker dat D. daar verantwoordelijk voor is geweest. De verklaring van het zoontje van D. en zijn ex was volgens de rechtbank te onduidelijk om te gebruiken voor het bewijsmateriaal. Ook de vingerafdrukken die op de wijnfles werden aangetroffen zijn volgens de rechters te weinig bewijs

Daarnaast bevatte het dossier ook ontlastend bewijs. Zo zijn er op het slachtoffer geen DNA-sporen van de verdachte gevonden, ook niet onder zijn vingernagels. Dat is volgens de rechtbank erg opvallend, gezien het grove geweld dat tegen de vrouw zou zijn gebruikt.

Ook hebben twee getuigen aangegeven dat D. de hele nacht in de woning in Wervershoof zou zijn gebleven. Dat werd ondersteund door forensisch onderzoek aan zijn mobiele telefoon.

Verwacht wordt dat de vrouw en het OM. in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Loading