Hollandia krijgt geen loon naar werken tegen Quick

DEN HAAG –  Wanneer je de uitslag zo leest, dan denk je een walk over. Dit was echter niet de waarheid. De thuisploeg probeerde wel het doel te vinden van Hollandia, maar Hollandia had toen nog alles onder controle. De eerste hoekschop voor Quick werd toen nog goed afgehandeld door invaller-doelman Huub Schuurman. In de verdediging ging Bart Spil voor in de strijd met zijn mede spelers en ook de verdedigende taak.

Terwijl je wachtte op een openingsdoelpunt viel hij aan de andere kant. Het duo van Quick, Rick Burgering en Steven de Kruif, wisten elkaar goed te vinden. De laatste scoorde 1-0. Even later was het Hollandia die de 1-1 op schoenen had. Doelman Jari Puister voorkwam dat in twee keer. Sonny Pronk wist in 2e instantie hem niet  te verschalken. Later was er nog een gevaarlijk moment voor het doel van Hollandia. Gelukkig stond Niek Reus op de juiste plaats en kopte de inzet uit het doel. Hollandia speelde soms slordig en vaak in de voeten van Quick.

Tekst loopt door onder de foto

Een schot op het Haagse doel ging hoog over. En bij veel aanvallen viel de bal net niet goed. Een beetje geluk hadden de mannen van Anand Jagdewsing wel verdiend. Maar de voetbalwetten zijn soms niet eerlijk.  Rust 1-0. Verdiend, zei Jagdewsing na afloop tegen ons. Wij hadden echter toen ook al wat verdiend.

Na rust kreeg Hollandia wel nog enige kansen . Sven Deen niet altijd gelukkig met zijn passes, wist nu wel Jay van Ooyen te bereiken. Hij miste echter. Quick kreeg zijn eerste hoekschop in de 2e helft. De gevaarlijkste man op links van Quick, Rachid Bouyaouzan, ging zich daar mee belasten. Hij gebruikte zijn wind voordeel en de bal belande rechtstreeks in de linkerhoek. Zo’n bal mag er nooit in gaan, reageerde Anand Jagdewsing boos. Daarna kreeg Hollandia geen vat meer op het spel van Quick.

Bert spil zoekt de aanval Jay van Ooijen kiest positie (Foto Bert Putters)

Toen Quick middels een invaller 3-0 maakte gingen de kopjes hangen bij Hollandia en toen Lennaert Massar van Quick keurig werd aangespeeld was het gedaan. 4-0.

“Onverdiend”, zei Bart Spil direct na afloop. Ach, De Zouaven Hollandia is ook een mooie affiche. “Ben je mal we gaan voor lijfsbehoud”.