Hogere energierekening en groot tekort aan horecapersoneel zorgt voor veel hogere prijzen voor drankje en hapje

WEST-FRIESLAND – Ze waarschuwen al bij voorbaat om de klanten niet af te schrikken, de horecaondernemers in Nederland zeggen nu alles weer open is de prijzen voor een biertje of een maaltijd fors zullen gaan stijgen. Niet alleen de coronapandemie is hier de oorzaak van, vooral de torenhoge gasprijzen en de grote tekorten aan personeel is de grootste oorzaak. De horecaondernemers moeten flink dieper in de buidel tasten om aan personeel te komen.

Het is heel simpel, zegt horecaondernemer Patrick van Zuiden tegen RTLz. “Energieprijzen rijzen de pan uit, de kosten van grondstoffen stijgen én het personeel wordt duurder omdat er een schrijnend tekort is. Je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen dat je dat terugziet in de prijs van een biefstukje.
Voor een biertje betaal je nu al gemiddeld 3 euro en dat zal nog wel een stukje meer gaan worden..
Horecaspecialist Jos Klerx van de Rabobank zegt tegen RTLz dat hij het verhaal van de horecaondernemer deeltd. “Na de eerste lockdown stegen de prijzen gemiddeld met 10 procent. Die stijging zal zich waarschijnlijk wel doorzetten.” Gemiddeld betalen we nu 3 euro voor een biertje. “Dat zal in Amsterdam meer zijn dan in het oosten van het land.
 

Loading