Share

Hoe wordt van gft en etensresten groen gas en compost gemaakt? Dat kan je zien tijdens de open dag op het afvalstation in de Wieringermeer

MIDDENMEER – Afvalzorg en HVC, Koggenrandweg 1 in Middenmeer openen zaterdag 8 oktober hun deuren voor publiek. Tijdens twee rondleidingen, om 10.00 en 13.00 uur, krijgen bezoekers een kijkje in de wereld van de afvalverwerking. 

Hoe wordt van gft en etensresten groen gas en compost gemaakt? Welke (grond)stromen worden op deze locatie gerecycled? En hoe wordt afval, waar geen andere verwerkingsmogelijkheid voor is, veilig en permanent gestort?

Na een korte introductie krijgen belangstellenden in een huifkar, onder begeleiding van een rondleider, een uitgebreide tour over het terrein in Middenmeer. Ook wordt een kijkje genomen bij het zonnepark Wieringermeer dat duurzame stroom levert voor ruim 1.000 huishoudens. Voor en na de rondleiding kan men bij de Afvalzorg en HVC collega’s terecht voor meer informatie over recycling, afvalverwerking en afval scheiden.

Interesse? Inschrijven kan voor 4 oktober via https://www.hvcgroep.nl/kijkdagmiddenmeer . Geef hierbij de voorkeur voor het tijdstip van de rondleiding aan. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De locatie kan maximaal 35 personen per rondleiding ontvangen. 

Makkelijke schoenen zijn aan te raden, het terrein kan bij nat weer wat modderig zijn.

Totaal aantal keren gelezen: 100 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen