Hoe veilig zijn de bezorgauto’s van Picnic. Brand nr. zoveel in een bezorgauto

ZWAAGDIJK – Picnic gebruikt zoals iedereen wel weet elektrische auto’s om hun producten bij de klanten te krijgen. De opvallende bezorgauto’s zijn nu al niet meer weg te slaan in de straten van de gemeente Medemblik.

Vanaf de locatie op het bedrijventerrein in Zwaagdijk-Oost rijden dagelijks tientallen autootjes op en aan om de bestelde goederen af te leveren. Maar hoe veilig zijn deze autootjes ? Wekelijks verschijnen er wel berichten in de media over brand in een bezorgauto of bij Picnic zelf waarvan de oorzaak dan weer een bezorgauto is waar de accupack brand heeft gevat.

Zo ook afgelopen woensdagavond rond half zeven bij Picnic op het industrieterrein in Zwaagdijk-Oost. Binnen enkele weken begon daar de batterijpack van een bezorgauto enorm te roken. De brandweer wist ook gelukkig deze keer door snel handelen erger te voorkomen.

Door de accubak uit de auto te halen en deze in zijn geheel onder te dompelen in een bak met water werd de brand onder controle gebracht. Dit is de enige manier om zo’n brand te blussen.

Picnic gaat nu de hele serie van deze bezorgauto’s aan de kant zetten, mogelijk is een technische fout de oorzaak van de problemen met de accu’s van dit type bezorgauto’s.

Loading