Het blijft nog even rustig boven West-Friesland, natuurvergunning Luchthaven Lelystad weer afgewezen

WEST-FRIESLAND – Het nog langer duren voor de chartermaatschappijen gebruik kunnen gaan maken van Vliegveld Lelystad om vanaf daar hun vluchten naar de diverse vakantiebestemmingen en andere steden in Europa te kunnen starten. Wederom is het bezwaar dat de luchthaven had ingediend tegen het niet verkrijgen van de vergunning afgewezen.

Het krijgen van een natuurvergunning speelt Luchthaven Lelystad al langere tijd parten en daar kwam een tijdje geleden ook nog bij aan het licht dat de berekeningen die de luchthaven over de uitstoot van stikstof had laten maken niet kloppen. Ondanks dat hoopte de luchthaven nog wel dat de vergunning zou worden verleend.

Opening luchthaven nog maar de vraag

De hernieuwde afwijzing van een natuurvergunning maakt de opening van luchthaven Lelystad een stuk gecompliceerder. Maar de luchthaven blijft niet stilzitten en gaat nu via de normale weg een vergunning aanvragen en gaat ondertussen op zoek naar stikstofruimte die een natuurvergunning mogelijk moet maken. Luchthaven Lelystad gaat hiervoor waarschijnlijk veebedrijven die in de omgeving van de luchthaven hun bedrijf hebben uitkomen om zo aan de stikstofresten te komen. Pas over 2 jaar gaat het kabinet een definitief besluit nemen over het wel of niet openen van luchthaven Lelystad voor de charterluchtvaart.

Loading