Share

Heropening horeca West-Friesland prima verlopen, geen boetes, geen waarschuwingen

WEST-FRIESLAND – De heropening van de horeca in West-Friesland is veel beter verlopen dan gedacht. Ging men er vanuit dat diverse horecagelegenheden het niet zo nauw zouden gaan nemen met de verplichte QR-controle en het dragen van een mondkapje, maar niets van dit alles. In de horecagelegenheden waar een controle werd gehouden hield iedereen zich keurig aan de voorwaarden.

Ook precies om 22:00 uur werden de aanwezige klanten verzocht het pand te verlaten wat ook werd opgevolgd.. De meeste klanten lieten weten dat zij de horeca niet verder in de problemen willen brengen door zich niet aan de regels te houden waardoor de kans op een torenhoge boete voor de horeca-exploitant flink zou toe gaan nemen.

De woordvoerders van de zeven gemeenten in West-Friesland reageren allemaal eenstemmig door te verklaren dat er in hun gemeente geen boetes en geen waarschuwingen zijn uitgedeeld. Er kan worden teruggekeken op een prima verlopen weekend.  Maar de aandacht mag niet worden verslapt, de coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl