Share

Hart voor Medemblik zet zichzelf buitenspel, CDA/GB en D66 gaan nu formeren

MEDEMBLIK – De lijmpoging die Hart voor Medemblik vrijdagochtend ondernam om te proberen een coalitie te vormen met het CDA, GemeenteBelangen en D66 is op de klippen gelopen. Het blijven vasthouden aan het recycletarief als enige partij in de gemeente Medemblik bleek een te grote obstakel te zijn voor de andere partijen. Volgens formateur Astrid Nienhuis waren de verschillen te groot om te overbruggen.

Het is nu aan het CDA als 2e partij om samen met Gemeentebelangen en D66 te gaan praten met de overige partijen. MORGEN! lijkt hierbij de voorkeur te krijgen boven de VVD, waardoor Medemblik een progressieve centrumlinkse coalitie zal gaan krijgen. De vier partijen hebben dan 16 van de 29 zetels, een ruime meerderheid. De problemen die de nog zittende coalitie de laatste 2 jaar heeft ondervonden met de VVD ligt vooral bij GemeenteBelangen nog gevoelig.

 

 

Totaal aantal keren gelezen: 50 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen