GGD Hollands Noorden heeft vandaag, dinsdag 1 februari, de miljoenste coronavaccinatie verstrekt.

vaccination 6576827 1920

WEST-FRIESLAND – Dat blijkt uit de dagcijfers van de GGD. Waar de miljoenste prik is precies gegeven, is niet bekend. Dat kan zijn op één van de locaties in Den Helder, Hem, Alkmaar of Middenmeer. Sinds 15 januari van het vorige jaar wordt in Noord-Holland Noord tegen corona gevaccineerd.

Vaccineren is niet de enige taak van de GGD in de strijd tegen corona. Al bijna twee jaar worden in de teststraten van de GGD, die verspreid zijn over de regio, coronatesten afgenomen. Op dit moment staat de teller van afgenomen testen op bijna 900.000. Dat de coronapandemie ook op andere onderdelen van de GGD voor veel werk zorgt, blijkt uit de bijna 200.000 telefoontjes die alleen al in Noord-Holland Noord zijn binnengekomen bij het team bron- en contactonderzoek of het belteam.

Voorzitter Pieter Kos van GGD Hollands Noorden kijkt met groot respect naar de activiteiten van zijn GGD. “Ik heb écht bewondering voor het uitvoeren van deze klus. Hoewel de cijfers veel zeggen, vallen met name de omstandigheden waarin de GGD dit werk moet doen mij op. Het was én is best een uitdaging om in een omgeving waar het coronabeleid de afgelopen jaren steeds wijzigde, in de juiste richting te blijven lopen. Daarbij past dank aan de flexibiliteit van alle medewerkers.”, zo zegt hij.

Loading