Gemeenteraadsleden Medemblik op ‘projecttour’ door de gemeente Medemblik. ‘Waar wel waar geen nieuwbouw’

MEDEMBLIK – De gemeenteraadsleden in de gemeente Medemblik gaat op tournee langs woningbouwprojecten waar reeds een projectopdracht voor is vastgesteld en niet zoals Tom Beerepoot van de VVD-fractie had gehoopt ook langs projecten waar nog geen projectopdracht voor is vastgesteld zoals bijvoorbeeld de Stadtmangronden in Medemblik, het Zeehoekterrein in Wervershoof en de Commandeur-gronden en de Nieuweweg in Wognum.

Veel discussies die weer opnieuw moeten worden gehouden

tom beerepoot
Tom Beerepoot (VVD)

Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen april is ± 1/3e van de raadsleden nieuw en niet of bijna niet op de hoogte van de problematiek rond de woningbouwplannen waar al jaren over gediscuteerd wordt en wat ook tot de nodige strubbelingen binnen de vorige coalitie leidde. Deze nieuwelingen in de gemeenteraad moeten nu de komende periode de plannen beoordelen, wegen en een oordeel gaan geven. Volgens Tom Beerepoot (VVD) is het een ideale kans om de nieuwe en bestaande raadsleden een toer te geven langs deze locaties en tegelijk de status van de plannen uit de doeken te doen. n en de status van de betreffende plannen aan te geven.

Tom Beerepoot wil dan ook van het college weten of zij bereid is deze vier locaties op te nemen in de ‘ontdekkingsreis’. De gemeente Medemblik zegt hierop in een reactie dat de projectentour een uitnodiging is om mee te lopen/stage lopen met de projectleiders langs lopende projecten. Voor de lopende projecten heeft de gemeente Medemblik een projectleider die de raadsleden kan meenemen in de vele aspecten van deze lopende gebiedsontwikkelingsprojecten. “Wanneer de door u genoemde projecten zo ver zijn dat ze de status bereiken dat er een projectleider en capaciteit georganiseerd en beschikbaar zijn, spreken we van een project,” aldus de gemeente Medemblik

Lees ook:

Loading