Gemeenteraad roept college op om op 22 juni met aanvraag voor haalbaarheidsonderzoek doelgroepenzwembad te komen

MEDEMBLIK – Een raadsbrede motie roept het college donderdagavond op om in de raadsvergadering van 22 juni aanstaande met de aanvraag voor een krediet voor een haalbaarheidsonderzoek te komen waarmee het startschot kan worden gegeven voor een haalbaarheidsonderzoek voor het nieuwe doelgroepenzwembad. Fractievoorzitter Tom Beuker van MORGEN! laat weten tevreden te zijn over de motie.

Lees ook: Peiling: Nieuw overdekt zwembad centraal gelegen

Aankomende 31 juli gaan de deuren van De Zeehoek omdat de gemeente Medemblik er geen heil meer in ziet om nog eens 2 miljoen euro extra subsidie te verstrekken t/m 2025. Deze subsidie komt dan boven op de reeds bestaande subsidie.

Lees ook: Coalitiepartijen willen dat het college haast gaat maken met de nieuwe Zeehoek

De gezamenlijke fracties zien het belang van een doelgroepenbad (25m x 10m inclusief een beweegbare bodem) in en moet voor de gehele gemeente en daar buiten toegankelijk en bereikbaar zijn. In de motie wordt dan ook opgeroepen om voor 1 oktober aanstaande de optie tot koop van de gronden aan de Westrand bij Wervershoof te lichten en aan te kopen en de gereserveerde gelden voor De Zeehoek voor 2023/2024 en 2025 te reserveren om een overdenkt doelgroepenbad te realiseren.

Lees ook: Voorbereidingskrediet van € 290.000,– voor het woningbouwproject De Zeehoek in Wervershoof

De opbrengst van de gronden waar het huidige zwembad nu staat moeten weer worden gebruikt voor het nieuwe zwembad. .

Loading

1 reactie

  1. Bor schreef:

    Waarom dit zwembad niet in Midwoud of Oostwoud bouwen, dat is centraal gelegen of moeten die boeren uit Wervershoof weer alles voor zichzelf houden, Hoorn in het klein dat dorp