Gemeente Medemblik kent maar weinig winkelleegstand, er is eerder vraag naar ruimte

MEDEMBLIK – Landelijk is er de trend dat meer en meer winkels die leegstaan worden omgebouwd naar woningen. Stonden op 1 januari 2022 nog ruim 14.000 winkelpanden leeg in Nederland, eind 2022 waren dit er nog maar ruim 12.000.

Gemiddeld staat 6% van de winkelpanden leeg en dit is niet afgenomen door de komst van nieuwe winkels maar omdat de panden een andere bestemming hebben gekregen is zijn gesloopt.

Zo wordt de schoenenwinkel in de Bagijnhof in Medemblik een appartement en ook de voormalige winkels van Marskramer in Nibbixwoud en Medemblik worden omgebouwd naar appartementen.

Kijkend naar de hoeveelheid winkelpanden die niet in gebruik zijn is de conclusie dat in Medemblik alle winkel/bedrijfspanden in gebruik zijn. Het laatste winkelpand in de Nieuwstaat in Medemblik waar nog geen huurder voor was is sinds kort verhuurd aan een hypotheekverstrekker.

Ook in de overige kernen in de gemeente Medemblik, op Wervershoof na, is er maar weinig leegstand onder het winkelbestand. Wel is er vraag naar meer winkels die aan de onderkant van de markt hun klanten moeten bedienen, winkels als bijvoorbeeld Xenos. De vraag naar een Action blijft ook groot maar Action heeft al eerder laten weten dat zij geen nieuwe winkels in de gemeente Medemblik gaan openen. Action heeft al 2 grote winkels in de gemeente Medemblik en verder zijn in de omliggende gemeenten ook Actions te vinden.

Met de komst van het Maz-project aan de kop van de Nieuwstraat in Medemblik zal er weer meer winkelruimte bij gaan komen. Maar het is nog onduidelijk wanneer de projectontwikkelaar gaat beginnen met de sloop van het oude gemeentehuis en nieuwbouw gaat plegen. De verkoop van de appartementen is wel gestart.

Loading

2 thoughts on “Gemeente Medemblik kent maar weinig winkelleegstand, er is eerder vraag naar ruimte

  1. wim van Galen 13 januari 2023 at 21:27

    in Wervershoof staat een heel winkelcentrum leeg

  2. Anoniem 13 januari 2023 at 22:39

    Staat er toch ook, op Wervershoof na.

Comments are closed.