Share

Geef jouw mening over de coronapandemie

MEDEMBLIK – De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen. Ook voor jongvolwassenen tussen 16 en 25 jaar heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengen de GGD’en daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart. Dit wordt gedaan met een online vragenlijstonderzoek: de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022.

Landelijk onderzoek naar impact van corona op gezondheid en welzijn

De Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen is het eerste landelijke onderzoek dat de impact van corona meet bij jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar. Van 21 april tot 8 juli hebben jongvolwassenen uit heel Nederland de mogelijkheid om de online vragenlijst in te vullen.

In de vragenlijst wordt onder ander gevraagd naar fysieke en mentale gezondheid, welzijn, leefstijl, corona, sociale omgeving en ingrijpende gebeurtenissen. Deelnemers die meer willen weten over hun gezondheid of vragen hebben, worden aan het eind van de vragenlijst doorverwezen naar websites met betrouwbare informatie. Meedoen aan het onderzoek kost ongeveer 15 minuten.

Deelname

Iedereen van 16 t/m 25 jaar die in Nederland woont kan meedoen aan het onderzoek. Deelname is  anoniem, vrijwillig en antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen via sociale media, scholen, gemeenten en via via.

Meedoen aan het onderzoek kan via de volgende link:  www.pandemening.nl.

Totaal aantal keren gelezen: 16 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer