G-handbalteam WestfrieslandSEW naar Special Olympics Nationale Spelen

NIBBIXWOUD – De spanning neemt toe bij de spelers van het G-handbalteam WestfrieslandSEW. Vandaag vrijdag 10 juni is het zover, dan mogen ze weer naar de Special Olympics Nationale Spelen. Nadat de SONS in 2020 in Den Haag helaas niet mogelijk waren is het nu de trotse regio Twente die de Nationale Spelen mogen organiseren.

De spelen worden gehouden van 10 tot en met 12 juni 2022 in 14 Twentse steden. Er komen 2364 sporters, die in 25 verschillende sporttoernooien in actie komen. Niet alleen handbal dus, maar nog meerdere teamsporten als: hockey, korfbal, voetbal etc. Maar ook individuele sporten als: wielrennen, skeeleren, paardrijden, atletiek en nog velen meer. Om alles goed te laten verlopen zijn er zeker 2843 vrijwilligers actief!!! Er is ook een Special Olympics Dorp, waarvan de oppervlakte 25000 m² groot is.

En dus ook het team van WestfrieslandSEW gaat er met 12 spelers en 4 coaches heen. Het G-handbalteam vertrekt vrijdagochtend met de bus naar Twente, gaan daar de slaapplaats in het Olympisch dorp gereed maken. Nadat het team de middag vult met het bezoeken van de “Healthy Athletes” (https://specialolympics.nl/programmas/healthy-athletes) gaan ze eten en dan met bussen naar het Fanny Blankers Koen Stadion voor de grandioze openingsceremonie en de atletenparade. Net als de echte Olympische spelen. Uit ervaring weten ze, dit is om kippenvel van te krijgen. Zeker als de tribunes helemaal vol zitten.

Op zaterdag speelt het G-handbalteam een stuk of 5 wedstrijden voor de divisioning, om de sterkte van de teams te bepalen en op zondag spelen ze nog 4 wedstrijden en dan zijn de medailles te verdienen. Maar de Special Olympics Eed luidt: “IK GA VOOR DE OVERWINNING, MAAR DOOR MIJN INZET BEN IK AL WINNAAR” Deze eed zal tijdens de opening uitgesproken worden. De prijsuitreiking gebeurt per sport op de locatie waar de sport plaatsvindt, voor de ploeg uit Nibbixwoud is dat sporthal ’t Wooldrik in Borne. En daarbij zullen een behoorlijk aantal SEW supporters aanwezig zijn.

Na dit alles gaan zeaan het eind van de zondagmiddag weer richting Nibbixwoud. Waarschijnlijk ontzettend moe. Maar het is een ervaring waar alle sporters weer sterker uit zullen komen.

De openingsceremonie is vrijdag 10 juni vanaf 17:30 uur live te volgen op via het YouTube-kanaal van RTV Oost, in de RTV Oost-app en via TV Oost.

Loading