Share

Fotofinish beslist zinderende finales Drakenbootraces 2022, maar Fit bij Breg bleken de fitste te zijn.

MEDEMBLIK – Gisteren streden 14 streden 14 achtmansdrakenbootteams om de felbegeerde Waterweek wisselpeddel. Slechts twee dames streden hun strijd in drie onderlinge wedstrijden, waarbij de gezamenlijke tijd uiteindelijk de winnaars zou aanwijzen. Bij de gemengde teams kwam ieder team twee keer in de baan in de Oosterhaven en ook hier bepaalde de gezamenlijk de uiteindelijke halve finalisten.

Tijdens de onderlinge wedstrijden was zowel bij de dames als de gemengde teams het krachtsverschil soms minimaal en moest regelmatig een finishfoto uitsluitsel brengen. Onder de opzwepende woorden van speaker Jan Buij en de felle aanmoedigingen vanaf de kant, bleef de uiteindelijke winnaar tot het laatst toe niet te voorspellen.

Uit de fotofinish blijkt wel hoe spannend het was op de finish.

Bij de dames bleek uiteindelijk het damesteam van Fit by Breg net iets sterker dan de dames van Habbekrabs, al verdiende het laatste team met hun uitdossing als pleister op de wonde nog wel de SPAR-spiegel voor de mooiste uitdossing van alle teams.

Bij de gemengde teams waren beide halve finales ongelooflijk spannend en bleken de verschillen aan het einde van de finishlijn slechts om tienden van seconden te gaan. De finale was het hoogtepunt van deze bijzonder geslaagde laatste dag van de Waterweek Medemblik. De eindstrijd tussen het team van Fit by Breg en Vereenigde Medembliksche Compagnie (VMC) moest uiteindelijk de finishfoto uitsluitsel geven. Het verschil bleek namelijk slechts 0,03 seconde en was alleen door middel van de finishfoto te achterhalen en viel uit in het voordeel van het team van Fit by Breg. Hiermee ging dus de tweede wisselbeker en peddel naar deze Medemblikker sportschool.

De prijzen werden na afloop uitgereikt door wedstrijdcoördinator Roelandt Paarlberg. Voorzitter Bert de Jong kon tevreden terugkijken op een bijzonder geslaagde 13e editie van de Westfriese Waterweek Medemblik. Nu op naar 2023 op 11,12,13 augustus voor dit volgende topevenement!

Einduitslag:

Dames:

 1. Fit by Breg
 2. Habbekrabs (tevens winnaar SPAR-spiegel)

Gemengde teams:

 1. Fit by Breg
 2. VMC
 3. Fitnesscentrum Medemblik
 4. Jongerensoos ‘72
 5. Café het Zeepaardje
 6. Raadsdraak
 7. Café het Kraaiennest
 8. Sneeuwvinken
 9. Hart voor Medemblik
 10. Niste Montage
 11. Pall Medistad 2
 12. Pall Medistad 1

Totaal aantal keren gelezen: 68 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen