Fluisterende Molens Challenge Medemblik

Meelmolen de Herder in Medemblik

MEDEMBLIK – Vorig jaar heb je al kennis kunnen maken met de Fluisterende Molen route, waar je wekelijks in diverse routes totaal 22 molens in Noord-Holland kon bezichtigen, middels een podcast serie. Dit jaar kun je meedoen aan de Fluisterende Molens Challenge! Bezoek de molens en doe mee aan deze uitdagende quiz. Behaal zoveel mogelijk punten en eindig zo hoog mogelijk in de ranglijst!

Aan de hand van 286 leuke weetjes en vragen over de molens, het landschap, heden, verleden en toekomst kunnen deelnemers punten verzamelen.

Als je niet in staat bent om naar een molen toe te gaan, kun je het ook het ook online proberen. Ga naar de website van de Fluisterende Molens.

22 molens vormen samen een Geheim Genootschap van Fluisterende Molens. Zij zijn onderdeel van de 160 historische molens in het Noord-Hollandse landschap. Honderd jaar geleden raakten ze, door de komst van stroom en stoom, in onbruik. Maar dezelfde molens kunnen ook een oplossing bieden voor de uitdagingen van de toekomst. Zij vertellen het verhaal van het omringende veranderende landschap in verleden, heden en toekomst.