Flinke tegenvaller voor Irene en Dirkjan, ‘ons huis moet plat, staat op de koude grond en niet op palen’

HOOGKARSPEL – Bijna een jaar geleden dachten Irene Schouten en DirkJan Mak de slag van hun leven te slaan door de aankoop van een prachtige woning in Hoogkarspel waar het in juni getrouwde stel na een fikse verbouwing zou gaan wonen om een toekomst op te gaan bouwen.

Maar die toekomst laat nu zeker anderhalf jaar langer op zich wachten, volgens Irene is er geen andere oplossing dan het huis volledig te slopen en nieuwbouw te plegen. Gelukkig is Irene getrouwd met een timmerman en eentje die veel connecties heeft in de bouwwereld dus dat is dan weer een geluk bij een ongeluk.

Tekst gaat door onder de foto

Het huis van Irene en Dirkjan dat dus tegen de vlakte moet

Irene: ‘Het is nu wachten op de vergunningen, de tekeningen hebben we al van de architect gekregen dus nu hopen dat de gemeente Drechterland een beetje wil meewerken zodat wij dan begin 2023 kunnen starten met de nieuwbouw om over 1.5 jaar dan het huis te kunnen betrekken.

Maar aan de nadere kant geeft nieuwbouw het stel wel de kans om het huis van hun dromen te gaan bouwen, of zoals DirkJan zegt: ‘Dit huis is niet gebouwd op palen en dat is wel nodig gezien de bodem, maar het is wel onze droom geweest om een eigen huis te bouwen en die droom komt dus nu gewoon uit.’

Het stel is gelukkig niet dakloos, DirkJan heeft nog een huisje in Hoogkarspel waar ze tijdelijk gaan wonen en Irene heeft nog een woning in Heerenveen waar zij regelmatig woont om te kunnen trainen in Thialf.

Loading

<