Filmvoorstellingen en publieksopenstelling bij volkssterrenwacht Orion

Orion

BOVENKARSPEL – Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel is zat. 25 maart van 19 – 22 uur en zondag 26 maart. a.s. van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Iedereen, jeugd en volwassen, is welkom om een reisje door het heelal te maken.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen. Op 25 mrt. kan er bij helder weer door de giga telescopen naar o.a. de maan met zijn kraters gekeken worden.

Ook aan geologie wordt aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen. De toegang tot de sterrenwacht is gratis. Meer informatie: www.volkssterrenwachtorion.nl

Tijdens de publieksopenstelling op zo. 26 mrt. zijn het planetarium fulldome filmvoorstellingen; om 14.15 uur is de film ‘Dinosaurs at dusk’ te zien en om 15.15 uur draait de film: ‘Natural selection’.

Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. Elke film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom; de films zijn leuk en educatief. Meer info en trailer van deze films zijn te vinden op de homepage van www.volkssterrenwacht.nl onder de button: films.

Entree voor de films is € 5,– per persoon per film; kinderen tot twaalf jaar betalen € 3,– per film per persoon.

Van te voren aanmelden voor de film(s) via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.

Loading