Feest in Onderdijk, biljarters De Opkomst 3 Nederlands kampioen

ONDERDIJK – Het is feest in de Welkomst in Onderdijk. In sporthal Merwestein in Nieuwegein worden tot en met 10 juli de nationale kampioenschappen teamfinales gespeeld in vele klassen. Om zich daarvoor te plaatsen moeten er vooral in district Westfriesland vele partijen gespeeld worden om je daarvoor te plaatsen. De ‘Opkomst 3’ uit Onderdijk met de spelers Wim Mosman, Dick Neefjes, Jan Laan, Nico Schoutsen en Rinus Ankersmit is dit gelukt, evenals ’Het Wapen van Grootebroek’ met Jerry Swartz, Marja Stroomer, Peter Eg en Fred Laan in de libre C4 klasse.

Waar de Grootebroekers er net niet in slaagde om in de voorrondes de poule te overleven, lukte dit wel bij de Onderdijkers die zich wisten te plaatsen voor de halve finale. In die halve finale tegen ‘BBC 65’ uit Blitterswijck werd er weer een 4-2 overwinning geboekt en plaatsing voor de finale!

In deze finale mochten Nico Schoutsen, Jan Laan en Dick Neefjes de kastanjes uit het vuur halen tegen ONA 5 uit Lekkerkerk. Er mogen tenslotte maar drie spelers van een team de wedstrijd spelen, en dit werd in goed overleg gedaan. Ook nu weer waren de mannen ijzersterk, en alleen Nico kwam maar drie caramboles tekort, zodat er opnieuw een 4-2 eindscore op het bord kwam.

Een unieke prestatie van dit team en waar het ‘District Westfriesland’ opnieuw een nationaal kampioen kan huldigen.

Loading