Even biertje happen gaat duur worden, ‘wij kunnen niet anders’ zegt Heineken

MEDEMBLIK – De sterk gestegen grondstofprijzen, lonen, en inkoop van andere goederen zorgt er voor dat Heineken niet anders kan dan de prijzen te verhogen voor zowel de horeca als de supermarkten. Dit staat in een brief die Piet Vissers, directeur Horeca van Heineken aan de klanten van Heineken heeft geschreven.

De prijzen zijn ook voor Heineken met soms vele tientallen procenten omhoog gegaan, volgens Vissers bekijkt Heineken continue wat er kan worden gedaan maar nu kan het gewoon niet anders dan de prijzen te verhogen, en dat de consument dit gaat merken staat wel vast. De prijzen van een biertje in de Horeca zullen de 3 euro te boven gaan, op sommige plaatsen zal zelfs meer dan 4 euro voor een biertje gaan worden gevraagd.

Maar ook in de supermarkten zullen de klanten het gaan merken dat een kratje bier flink duurder zal gaan worden. Het is dit jaar alweer de 2e prijsverhoging van Heineken en net zoals bij de vorige verhoging zullen ook de andere brouwerijen snel volgen met het verhogen van de prijzen omdat ook zij te maken hebben met flink duurdere inkoop van grondstoffen en materialen en hogere lonen.

Loading