Share

Er gaan weer supersnel geschaatst worden, deze keer op het ijs van Calgary in Canada met Irene Schouten en Janno Botman, Jordy van Workum staat reserve

MEDEMBLIK – Dit weekend staat de Olympic Oval in Calgary in het teken van ronde 3 van de ISU World Cup langebaan met natuurlijk Irene Schouten die 3000 meter gaat rijden en reserve is op de 1500 meter. Het is aan bondscoach Rintje Ritsma of Irene ook geselecteerd gaat worden voor de ploegenachtervolging.

De 3000 meter staat voor vanavond op het schema start om 22:45 uur Nederlandse tijd en is live via nos.nl te volgen. Mocht Irene toch de 1500 meter gaan rijden dan start ze al om 20:30 uur Nederlandse tijd. Zondag rijdt Irene Schouten nog de massa start.

Naast Irene Schouten doet er een tweede topper mee uit West-Friesland, Andijker Janno Botman start vanavond om 21:10 uur op de eerste 500 meter, de tweede 500 meter wordt zaterdagavond gereden om 21:10 uur.

Op de 1500 meter staat Midwouder Jordy van Workum reserve nu Kjeld Nuis genezen is van een liesblessure. Deze wedstrijdstart vanavond om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Het schaatscircus blijft daarna nog in Calgary omdat ronde 4 in het weekend van 16/17 en 18 december gaat worden verreden om dan pas weer in het weekend van 10/11 en 12 februari ronde 5 in het Tomaszów Mazowiecki schaatstempel in Polen te houden om een week later in dezelfde schaatstempel de finales schaatsen.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl