Entre Nous viert 100-jarig bestaan in de Hiëronymuskerk in Wognum

Entre Nous in Atrium ZZM

WOGNUM – Op zondagmiddag 22 mei viert mandoline-orkest Entre Nous haar 100-jarig bestaan met een jubileumconcert in de Hiëronymuskerk in Wognum. Feest vieren doe je niet alleen, daarom heeft Entre Nous de mandoline-orkesten AMTG en Oost-Wieringen uitgenodigd om gezamenlijk een spetterend en gevarieerd concert te geven. In totaal zullen er ongeveer 60 spelers op het podium plaats nemen.

Dirigent al 14 jaar verbonden aan Entre Nous

Entre Nous wordt al vanaf 2008 gedirigeerd door Jan van Deursen. De liefde van Jan ligt van jongs af aan bij de klarinet: het spelen van tradjazz Engelse stijl is zijn lust en zijn leven. Voor de bands waar Jan in gespeeld heeft, heeft hij zo’n 150 arrangementen geschreven. Ook tijdens het concert op 2 mei worden er een aantal stukken van zijn hand door Entre Nous uitgevoerd, uiteraard met een vleugje swing en jazz daarin. Jan dirigeert niet alleen, ook speelt hij een aantal stukken mee op zijn klarinet. Jan: ‘’Als dirigent vind ik het leuk om juist andere muziek te spelen dan gebruikelijk is in mandoline-orkesten. Mijn voorkeur gaat uit naar swingende stukken die goed in het gehoor liggen.”

Ik vind het leuk om de veelzijdigheid van de mandolines onder de aandacht te brengen

Nelleke

Na Entre Nous, spelen de mandoline-orkesten AMTG uit Amsterdam en Oost-Wieringen uit Den Oever ook een aantal stukken. Beide orkesten staan onder leiding van Nelleke Boosman. Nelleke speelt klassiek gitaar bij diverse ensembles, arrangeert en dirigeert behalve bij de mandoline-orkesten, ook bij het gemengd koor Mozart Cantat uit Hoorn. De orkesten waar Nelleke de dirigeerstok hanteert, kiezen er juist voor een heel divers repertoire te spelen.

Nelleke: “Ik vind het leuk om de veelzijdigheid van de mandolines onder de aandacht te brengen door uiteenlopende soorten muziek te laten horen. De leden van onze orkesten vinden het zelf ook fijn om verschillende muziekstijlen te kunnen spelen.’’ Zo is er niet alleen voor de leden van de orkesten, maar ook voor het publiek een gevarieerd programma te beluisteren.

Nadat de drie orkesten afzonderlijk hebben gespeeld, spelen zij een aantal stukken gezamenlijk. Een aaneenschakeling van thema’s uit de beroemde musical Anatevka (ook bekend als Fiddler on the roof) ligt dicht bij de Klezmer muziek.

Onder leiding van Nelleke zal ook Jan zijn klarinet laten horen in dit stuk. Het ontroerende Recuerdos de la Alhambra wordt een mooie afsluiting van dit concert.

De Hiëronymuskerk (Kerkweg 1 in Wognum) gaat 22 mei open om 14.30 uur, het concert begint om 15.00 uur. De toegang is € 10 per persoon. Kaarten worden aan de zaal verkocht.

Entre Nous repeteert elke dinsdagmiddag tussen 15.30 en 17.30 uur in het Trefpunt in Wognum. Wie gitaar, contrabas of mandoline speelt, is van harte welkom om mee te spelen. Voor meer informatie: Th. Nieuwboer 0229-572673.

Loading