Share

Een huis 20 meter aan de verkeerde kant van de gemeentegrens noopt Senna Rood haar raadszetel op te geven

MEDEMBLIK – Het liefst was Senna Rood (D66) in Wognum of in een andere kern in de gemeente Medemblik gaan wonen, maar de woningnood is hoog in de gemeente Medemblik en met het bouwen van betaalbare woningen voor jongeren schiet het al helemaal niet op. In haar zoektocht naar een woning vond Senna een mooie woning alleen ligt deze 20 meter buiten de gemeentegrens van de gemeente Medemblik waardoor ze niet langer raadslid voor de gemeente Medemblik mag zijn. ‘Regels zijn Regels’

Kiezen voor je droom

Dat Senna koos voor haar droom, een eigen stekje, en niet voor haar zetel in de gemeenteraad van Medemblik is goed te begrijpen. De wachttijden voor jongeren op een betaalbare woning is torenhoog. In een reactie zegt Senna Rood: “Dit is uiteraard niet hoe ik de aankomende periode voor mij zag, anders had ik mijn entree in de politiek ook anders aangepakt.’

Senna: ‘Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat ik van alle stemmers heb gekregen. Per 1 januari 2023 stop ik als raadslid en neemt Hinke Louissen mijn plek over; een waardige opvolger en eveneens stemmentrekker! De leden van D66 Medemblik heb ik leren kennen als kundige en fijne collega’s met hart voor onze mooie gemeente en haar inwoners. Mijn speerpunten zoals de woningnood en duurzaamheid zullen ook bij hen een belangrijke plaats innemen.’

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl