Share

Dubbelslag Irene Schouten, ‘er is geen houden aan’ als zij op tempo komt.

HOOGKARSPEL – Waar ze op de 1500 meter nog snelheid tekort kwam was op de 3000 meter Irene weer in haar oude doen. In haar race tegen de pas getrouwde Antoinette Rijpma – De Jong, ‘Mensen moeten mij weer zoeken,’ werd ze zoals al zo vaak door de Friezin direct op een flinke achterstand gereden door als een raket er vandoor te gaan.

Maar net zoals in het seizoen 2021/2022 was de marge niet genoeg om als eerste over de finish te komen. Halverwege de race kwam Schouten op snelheid en met rondjes die een seconde sneller waren dan haar tegenstandster werd de achterstand snel ongedaan gemaakt en wist ze toch nog met een redelijke voorsprong over de finish te komen.

Haar teamgenote Marijke Groenewoud eindigde als de nr. 3 op bijna 4 seconden achterstand en als vierde kam Joy Beune over de streep op bijna 5 seconden achterstand en de uit Edam afkomstige Merel Conijn mag zich ook verheugen op de Wordcup wedstrijden, zij kwam als 5e over de finish. . Deze vijf vrouwen mogen zich nu melden voor de Worldcup wedstrijden.

Vandaag mag Schouten zich nog 2x melden aan de meet, voor de 5000 meter en de mass start.

Tekst loopt door onder de foto

Uitfietsen, douchen, omkleden en op naar Enschede voor het volgende kunstje

Veel tijd om de zege op de 3000 meter te vieren had Irene Schouten niet, zoals ook in het vorige seizoen pakte ze nog even de marathon in Enschede mee. En ook was Irene Schouten niet te kloppen, al ging het niet met het gemak als in Amsterdam waar ze het hele peloton op 2 ronden reed. Deze keer moest ze wel aan de bak, maar haar vlijmscherpe eindsprint is voor de rest van het peloton gewoon te veel en marathonzege nr. 2 kon worden bijgeschreven.

Achter Irene Schouten legde Ineke Dedden beslag op de 2e plaats voor Maaike Verweij die de derde plek voor zich opeiste. In de tussenstand staat Irene Schouten ruimschoots voor op de nr. 2 Maaike Verweij. En ook haar ploeg Albert Heijn / Zaanlander staat met bijna 100 punten voorsprong op de eerste plek in de tussenstand.

Totaal aantal keren gelezen: 46 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden