Drugsafval, hennepteelt, criminaliteit, verslaving, overlast en preventie, gemeenteraad moet met oplossingen komen.

MEDEMBLIK – Het zijn vaak lokale problemen waar u een gemeenteraadslid van de gemeenteraadsleden in de gemeente Medemblik een oplossing voor moet vinden: drugsafval, hennepteelt, criminaliteit, verslaving, overlast, preventie, etc. Maar het beleid wordt in Den Haag bepaald. En daar zet men in op een beleid dat al jarenlang de beoogde doelstellingen van minder gebruik en minder illegale productie van drugs niet haalt. Integendeel, de kosten voor drugsbestrijding lopen steeds verder op, terwijl drugs goedkoper en makkelijker te krijgen zijn dan ooit. En de negatieve gevolgen, die zijn voor de lokale overheid.

Campagne #normaaloverdrugs

Daarom pleit de campagne #normaaloverdrugs ervoor het gehele drugsbeleid te herzien. Het is tijd om buiten de gebaande paden te treden en met een frisse blik naar het drugsbeleid te kijken. Hoe brengen we gezondheid (van mens en milieu), criminaliteit en economie weer in balans? Dit sprookje probeert daartoe een eerste aanzet te geven.

Er zijn geen simpele oplossingen voor de drugsproblematiek. Juist daarom moet de gemeenteraad van Medemblik de discussie op normale wijze voeren. Niet met vooroordelen en taboes, maar met een open blik. Het is van belang dat lokale partijen zelf de regie nemen en zich hard maken voor beleid dat wel effectief is. Laten ze zich daarbij inspireren door experts en ervaringsdeskundigen en neem deze geluiden mee bij het ontwikkelen van nieuw beleid. Zoek elkaar als lokale politici ook buiten de gemeente op en stuur samen een signaal richting Den Haag dat het anders kan en anders moet.

De campagne #normaaloverdrugs gelooft dat een beter drugsbeleid mogelijk is. En dat daardoor de samenleving als geheel erop vooruit kan gaan.

Lees ook:

Loading