Drempels voor verminderen snelheid bij herinrichting A.C. de Graafweg c

WOGNUM – Aannemer Boskalis plaatst, in opdracht van de provincie, in de week van 20 juni 2 drempels op de A.C. de Graafweg ter hoogte van de kruising met de Schapenweg in Heerhugowaard.

Veel weggebruikers rijden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/uur die momenteel geldt door werkzaamheden tussen Verlaat en de ovonde in Langereis. Met het plaatsen van de drempels hoopt de provincie dat weggebruikers langzamer rijden en zich aan die snelheid houden, voor hun eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen die langs de weg werken.

Geen doorgaand verkeer: zaterdag 25 juni

Tijdens het plaatsen van de drempels is om en om een rijbaan afgesloten met een stoplicht. Verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met een paar minuten wachttijd. Om het werk af te ronden, is de A.C. de Graafweg zaterdag 25 juni afgesloten tussen de ovonde in Langereis en Verlaat. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk op de A.C. de Graafweg. Het verkeer wordt omgeleid via de N239.

Kruising Schapenweg-A.C. de Graafweg gekozen voor extra veiligheid

De drempels komen iets voor en na de kruising met de Schapenweg. In deze bocht komt het gewone wegverkeer van en naar de A.C. de Graafweg samen met fietsers van de aanliggende woningen, bezoekers van de camping en landbouwverkeer die veel langzamer rijden. Hierdoor moeten weggebruikers extra alert zijn. Ook de verlaging van de maximumsnelheid, wegwerkzaamheden en omleidingsroutes zorgen voor afleiding. Het plaatsen van een drempel zorgt ervoor dat weggebruikers hun snelheid aanpassen en alert blijven wat de veiligheid ter plekke vergroot.

Meer drempels bij succesvolle proef

Als uit deze proef blijkt dat de drempels werken en weggebruikers hun snelheid aanpassen, komen er ook drempels op meer plekken op de A.C. de Graafweg tijdens de herinrichting van de weg. De drempels bij de Schapenweg blijven liggen totdat het werk rond de Schapenweg is afgerond.

Snelheidsbeperking ook ’s avonds en in het weekend

Op veel plekken op de A.C. de Graafweg mag je door werkzaamheden maximaal 50 km/uur rijden. Deze snelheidsbeperking geldt ook voor de momenten dat er geen werkzaamheden aan de weg zijn bijvoorbeeld als de aannemer even op een andere plek aan het werk is en buiten werktijden ’s avonds en in het weekend. Als er aan een weg wordt gewerkt, is deze vaak anders ingericht. Zo staan er bijvoorbeeld rood-wit gestreepte paaltjes of een stalen wand langs de weg, is de weg versmald of zitten er slingers in de weg. Als automobilist moet je wennen aan nieuwe verkeerssituaties. Als je 50 km/uur rijdt, kun je sneller anticiperen op deze veranderde verkeerssituatie dan wanneer je 80 km/uur rijdt. En ook de impact van een eventueel ongeluk is kleiner bij 50 km/uur.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Nieuws over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen is te volgen via de A.C. de GraafApp (beschikbaar in de stores) en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.

Loading