Share

Dorpsraad Hauwert en VVD Medemblik willen Tuinstraat van 60 naar 50km/u brengen.

HAUWERT – Het speelt al enkele jaren, de problematiek met de snelheid op de Tuinstraat in Hauwert. Deze is deels 50km/u en een stuk 60km/u. Maar de veiligheid is in het geding zeggen de Dorpsraad en de VVD Medemblik en daarom is het beter om de hele Tuinstraat 50km/u te maken.

Beiden willen nu van het college weten of dit technisch mogelijk is door bijvoorbeeld de komborden aan te vangen van 60 naar 50km/u . Sinds 1 januari 2023 zijn alle binnenwegen binnen de gemeente Medemblik in eigendom bij de gemeente Medemblik, enkel de provinciale wegen blijven eigendom van de provincie.

De kosten van onderhoud van de wegen binnen de gemeente Medemblik zal deels door de overige 6 gemeenten in West-Friesland worden opgehoest, vooral Hoorn moet diep in de buidel tasten omdat zij vrijwel geen wegen van het Hoogheemraadschap hoefden over te nemen.

Lees ook:

Totaal aantal keren gelezen: 86 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen