Foto: Sportservice West-Friesland
Share

Doortrappen West-Friesland: Opfrislessen voor senioren

MEDEMBLIK – Vanuit het project Doortrappen worden in juni weer fietslessen georganiseerd voor senioren om het fietsen weer op te frissen. De lessen van afgelopen april waren een groot succes en daarom wordt er volgende maand een vervolg aan gegeven met een 3-wekelijks programma. De lessen worden door Team Sportservice West-Friesland gegeven in samenwerking met Team Sport Hoorn.

Programma
De lessen zijn vooral voor fietsers die het spannend vinden om op de fiets te stappen, maar wel zelf over een fiets beschikken. Fietsers krijgen o.a. adviezen over het op- en afstappen, de fiets afstellen, snelheid aanpassen, het gebruik van een helm en fietsspiegel.  Bewegingsagoog Ramon Kolenberg zal de lessen begeleiden samen met fietsdocent Mariëtte. Ramon Kolenberg: ‘Wij werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vooral mensen met angst in het verkeer hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. Mocht de animo groot zijn, dan verdelen we in meerdere groepjes.’

Lestijden en locaties
Woensdagochtend 7, 14, 21 juni 11:00 – 12:00 uur
Parkeerterrein achter het dorpshuis, Sportlaan 1 Andijk

Vrijdagmiddag 9, 16, 23 juni 13:00 – 14:00 uur
Parkeerterrein sportvereniging Spartanen, Sportlaan 19 Wognum

Meer informatie en aanmelden

De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van 15 euro dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les.  
Pashouders van de Omring krijgen 20% korting op dit bedrag. Zij betalen dan 12 euro voor de drie lessen

Aanmelden kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of 06 – 13107434. Meedoen met de lessen is op eigen risico. Het gebruik van een fietshelm en een fietsspiegel wordt geadviseerd.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl