Dijklander ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis start weer met fysieke herdenkingsbijeenkomsten

HOORN – Vanwege corona kon het Dijklander Ziekenhuis drie jaar lang geen herdenkingsbijeenkomsten organiseren. Op zaterdag 13 mei biedt het ziekenhuis naasten van overleden patiënten weer de mogelijkheid om een herdenkingsbijeenkomst in Hoorn of Purmerend bij te wonen.

In het Dijklander Ziekenhuis worden op zaterdag 13 mei 2023 in Hoorn en Purmerend meerdere herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Nabestaanden en contactpersonen van patiënten die tussen 1 maart 2022 en 28 februari 2023 zijn overleden in het Dijklander Ziekenhuis zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel graag wil komen om een dierbare overleden in het ziekenhuis te gedenken, kan zich tot woensdag 10 mei aanmelden via de website: www.dijklander.nl/herdenkingsbijeenkomst.

Belangrijk en beladen

Centraal in de herdenking staan de bloemen die de aanwezigen meenemen. Zij symboliseren het unieke van degene die is overleden. “Het ziekenhuis blijft voor nabestaanden vaak een belangrijke en beladen plek. Om die reden organiseren we herdenkingsbijeenkomsten,” vertelt geestelijk verzorger Annemieke Kuin. De bijeenkomsten worden vormgegeven door medewerkers uit het ziekenhuis van verschillende afdelingen. Zij noemen de namen van de overledenen, maken muziek, vertellen over een eigen ervaring of lezen een verhaal. “Het is fijn dat we nu weer de mogelijkheid hebben om mensen uit te nodigen. Toen dit vanwege corona niet kon, hebben we als alternatief de Dijklander Gedenktuinen bedacht, die nu overigens weer in bloei staan.”

Gedenktuinen in bloei

Naast een digitale gedenktuin www.dijklander.nl/gedenktuin, zijn er twee fysieke tuinen aangelegd. Een in Hoorn aan het dijkje bij de stationsingang, en een in Purmerend bij het water, naast het ooievaarsnest. Annemieke Kuin: “In Purmerend heeft de tuin een mooie locatie aan het water, met een bankje waar je even rustig kunt zitten. Deze tuin krijgt een blijvend karakter met vaste planten en de al geplante bollen. De tuin in Hoorn ligt aan de weg en wordt, nu we weer bijeenkomsten gaan organiseren, geïntegreerd in het grasveld. Eerder geplante bolletjes zullen in de lente door het gras heen bloeien.

Loading