Share

Dijklander ziekenhuis blijft SEH open houden, te belangrijk voor de regio

WEST-FRIESLAND – De Nederlandse ziekenhuizen maken zich zorgen over de plannen van het kabinet om de spoedeisende hulp te gaan concentreren op bepaalde locaties.

Ad Melkert, voorzitter van de van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, zegt hierover tegen BNR: ‘gaat de minister nu voorbij aan de gemaakte afspraken uit het zorgakkoord. ‘De minister handelt niet op basis van data en regioplannen, wat wel is afgesproken.’ Concentratie van kennis op één plek is volgens de NVZ een goed plan, maar alleen voor specifieke gevallen. ‘Dat geldt alleen voor de allerergste gevallen, en dat is maar 10 procent van de patiënten die naar de spoedeisende hulp gaat.

Marjolein Beijne-Muller van het Dijklander Ziekenhuis zegt hierop in een reactie tegen deze website: “Alle ziekenhuizen in de regio hebben gesproken met elkaar over de indeling van de SEH’s in Noord-Holland. De conclusie was dat de SEH van zowel locatie Hoorn als locatie Purmerend van het Dijklander Ziekenhuis een belangrijke functie vervullen en dus open blijven. De ziekenhuizen zullen waar nodig (meer) gaan samenwerken op het gebied van eventuele personeelstekorten en te hoge instroom van patiënten. Dit wordt opgetekend in een regiovisie. Wij gaan er vanuit dat dit bekrachtigd wordt door VWS en verzekeraars.

Gaat de minister nu voorbij aan de gemaakte afspraken uit het zorgakkoord. ‘De minister handelt niet op basis van data en regioplannen, wat wel is afgesproken.’ Concentratie van kennis op één plek is volgens de NVZ een goed plan, maar alleen voor specifieke gevallen. ‘Dat geldt alleen voor de allerergste gevallen, en dat is maar 10 procent van de patiënten die naar de spoedeisende hulp gaat,’ besluit Ad Melkert tegen BNR.

Totaal aantal keren gelezen: 97 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen