Derdeklassers De Dijk ondervinden wat is om te rijden onder invloed, en dat viel niet mee

MEDEMBLIK – Dinsdag 21 februari stond LINK Preventie, in het kader van het regionale samenwerkingsproject ‘In Control of Alcohol & Drugs’ , voor het vierde jaar op rij, op SG De Dijk om de leerlingen uit alle derde klassen op de gevaren van het gebruik van Alcohol en Drugs in het verkeer te wijzen. Uiteraard gebeurde dat op de ludieke wijze, die LINK Preventie eigen is.

Voor de interventie werd bij de Gemeente Medemblik ook dit jaar weer een vergunning aangevraagd, waardoor het mogelijk werd om een gedeelte van de parkeerplaats aan de Admiraliteitsweg af te zetten. Op dit afgebakende terrein konden de minderjarige leerlingen, onder leiding van de professionals van Go Fast, ervaren hoe het is om onder invloed van Alcohol in een echte auto te rijden. Dat viel nog niet mee. Uiteraard gebeurde dit wel veilig: met een rijinstructeur naast zich en een alcoholbril op hun neus.

Tijdens het wachten op het Smartrijden hoefden de leerlingen zich niet te vervelen en mocht iedereen plaatsnemen in een kantelsimulator (die simuleert hoe het is om ondersteboven in een autogordel te hangen) en een wandelparcours afleggen met verschillende alcohol- en drugsbrillen op. Ook dat viel nog niet mee.

Voor de serieuze noot had LINK Preventie haar twee ervaringsdeskundigen, Gio en Mitchel, meegenomen, die aan de leerlingen hun persoonlijke verslavingsverhaal vertelden. Zij lieten de minder lollige kanten van het gebruik van alcohol en drugs zien en dat maakte indruk!

LINK preventie en SG De Dijk kijken weer terug op een geslaagde preventie-activiteit en hopen volgend jaar de 5e generatie derde klassen weer wat wijzer te maken!

Foto’s: L!NK. .

Loading