Degelijk Nieuweboer maakt geen fout tegen Texel

WERVERSHOOF – Op hetzelfde tijdstip als wederom een persconferentie van de regering speelde Nieuweboer H1 afgelopen vrijdag in Sporthal de Dars tegen Texel. Texel is een fitte ploeg dat met fysiek spel de grenzen van wat toegestaan is duidelijk opzoekt. In de beginfase kwam Nieuweboer, mede door dat fysieke en druistige spel, slecht in zijn eigen spel.
Na een eerste periode zonder kansen voor Texel en paar kleine kansen voor Nieuweboer onderschepte Sven Deen de bal op de helft van Texel en scoorde de openingstreffer. Even later kwam Texel door een goed schot vanaf de zijkant, maar matig verdedigen van Nieuweboer, op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft kwam de bal na een goedlopende aanval bij Raymon Koning terecht. Na drie kapbewegingen had Koning de bal vrijgespeeld en kon Nick Kuin zijn voorzet binnenschuiven. In het tweede gedeelte van de eerste helft domineerde Nieuweboer en wist het uit te lopen. Bij de 3-1 onderschepte Joris Schouten een aanval van Texel, zette Joost Kolenberg vervolgens goed door en kon wederom Kuin de bal, na uitspelen van de keeper, binnenschieten. Vlak voor de wissel kwam de bal na een fraaie aanval via Schouten en Deen bij de tweede paal en bracht Kolenberg de ruststand op 4-1.
Kort na de wissel benutte Texel een penalty en kwam het terug tot 4-2. Kort hierna ontving Texel een gele kaart en dus een tijdstraf. Het overtal werd door Nieuweboer zeer goed uitgespeeld en afgerond door Kuin, die daarmee zijn derde treffer van de avond maakte. Halverwege de tweede helft schoot Thijs Schouten een slimme en snel genomen corner van Kolenberg binnen. In de resterende 10 minuten veel overtredingen die de wedstrijd niet ten goede kwamen, gescoord werd er dan ook niet meer.
Een zakelijke overwinning voor Nieuweboer dat tevreden was met de overwinning, maar niet per se met het vertoonde spel.