Share

De Woonschakel gaat inhaalslag maken met installeren rookmelders

MEDEMBLIK – Sinds 1 juli van dit jaar is het verplicht dat verhuurders van woningen die voor 2003 zijn gebouwd, rookmelders in de woningen aan te brengen. Doordat de officiële rookmelders moeilijk te leveren zijn en ook De Woonschakel te maken heeft met een tekort aan mankracht heeft het installeren van de rookmelders behoorlijk vertraging opgelopen.

De Woonschakel gaat nu de achterstand wegwerken en de woningen die voor 2003 zijn gebouwd en nog geen rookmelder hebben op korte termijn voorzien van deze veiligheidsvoorziening. De installatie van de rookmelder wordt uitgevoerd door de onderhoudsdienst van De Woonschakel. Heeft u zelf al een rookmelder gemonteerd dan komt toch de monteur even kijken of deze conform de eisen is gemonteerd.

Ook ESNW die de onderhoud van de cv-ketels voor haar rekening neemt monteert veelal direct een rookmelder als deze nog niet aanwezig is. Woningen die na 2003 zijn gebouwd hebben al standaard een rookmelder.

Totaal aantal keren gelezen: 51 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen