Share

De Westfriese bibliotheken zijn op zoek naar enthousiaste voorleesvrijwilligers

WEST-FRIESLAND – De Westfriese bibliotheken zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen, gedurende drie maanden, maximaal een half uur per week aan peuters op de kinderopvang. Dit is in het kader van BoekStart in de kinderopvang.

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd 0-4 jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen.

Wij zijn ook op zoek naar voorleesvrijwilligers die in de Bibliotheek willen voorlezen. De wens is om op alle bibliotheeklocaties op een vaste dag een voorleesmoment te hebben voor jonge kinderen.

In welke gemeenten hebben we nu voorlezers nodig:
Enkhuizen, Medemblik(Medemblik, Wervershoof, Wognum, Midwoud, Opperdoes) Koggenland(Obdam & De Goorn), Stede Broec(Bovenkarspel), Opmeer

Wij bieden je:
Een goede voorbereiding in de vorm van een workshop. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 27 september. Ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Dus ben je:
Enthousiast en wil je graag iets betekenen voor de Bibliotheek? Wil je meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van jonge kinderen? Meld je dan aan en versterk ons voorleesteam!

Kun je zelf niet? Misschien weet je wel iemand in je kennissenkring die hier belangstelling voor heeft. Geef het dan alsjeblieft door.

Als je je wilt aanmelden of als je nog vragen hebt, neem contact op met:
Jessica Dip T 0228 743943 op maandag, dinsdag en woensdag of via jdip@westfriesebibliotheken.nl

Totaal aantal keren gelezen: 14 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer