Share

De gekte op de woningmarkt, geen huis meer te koop onder de 2 ton in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Een huis kopen? Nou je moet er tegenwoordig snel bij zijn en flink overbieden om in aanmerking te komen om een woning te kopen. Makelaars concurreren elkaar het vak uit door steeds lagere kosten in rekening te brengen. Een veel gehoorde klacht in de makelaarswereld in West-Friesland is dat gewoon te weinig huizen in de verkoop komen. “Je kan nu wel verkopen en veel geld vangen maar je moet er dan ook weer duur aan met een nieuw huis.

Een rondje op Funda laat zien dat de goedkoopste te koop staande woning in Andijk staat, de vraagprijs voor de hoekwoning aan de Dokter d’Arnoudstraat staat te koop voor 215.000 euro, maar gezien de gekte op de woningmarkt zal daar gerust nog wel de nodige duizenden euro’s bij moeten worden gelegd om het de jouwe te kunnen noemen.

In totaal staan er op Funda in de gemeente Medemblik ‘maar’ 126 woningen te koop, de duurste woning staat ook in Andijk en wel aan de Kleingouw waar volgens de makelaar een riant woonhuis en een multifunctioneel bijgebouw, ingericht met twee B&B’s, dagbestedingsruimte en technische werkruimte te koop staat voor 1.650.000 euro.

Nieuwbouw in diverse kernen

De gemeente Medemblik heeft voor 581 nieuwbouwwoningen plannen op de plank liggen, een groot deel van deze plannen worden op dit moment al uitgevoerd, zo worden in de nieuwe woonwijk Molenblik in Medemblik 218 woningen gerealiseerd en zijn er vergevorderde plannen om in Wervershoof in totaal 160 woningen te gaan bouwen en in Andijk op het terrein van de voormalige voetbalclub Asonia 81 woningen en op de Linten in Andijk 23 woningen.

Daarnaast staan in de planning ook nog 11 woningen aan de Wilgenrak in Sijbekarspel en 38 woningen op de voormalige IJsbaan in Abbekerk. Maar voldoende zal het niet zijn om de woningnood een halt toe te roepen. Zo is de wachtlijst voor een sociale huurwoning in West-Friesland al ruim boven de 8 jaar opgelopen en kunnen starters op de woningmarkt maar amper een (goedkope) koopwoning bemachtigen.  Ook in West-Friesland gaan 8 op de 10 koopwoningen boven de vraagprijs weg, dit loopt soms op naar enkele tienduizenden euro’s voor een koopwoning.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl