De eerste jonge dieren van 2023 zitten nu al in de opvang bij De Bonte Piet!

MIDWOUD – Terwijl veel herstellende egels nog in winterslaap zijn, worden de eerste jonge duiven en haasjes verzorgd bij Wildopvang De Bonte Piet. Jaarlijks groeit het aantal hulpbehoevende wilde dieren dat binnenkomt met 10%. Vorig jaar waren het er ruim 5000! Zo langzamerhand wordt het pand aan de Broerdijk te klein.

Raymond de Ruijter is sinds een paar maanden de nieuwe manager. Hij gaat samen met zijn team De Bonte Piet voorbereiden op de toekomstige groei van de Wildopvang. Hij greep deze uitdaging met beide handen aan en nam afscheid van zijn succesvolle baan, want: “Hoe vaak krijg je de kans om van je hobby je werk te maken?“ Raymond is in 2015 begonnen als vrijwilliger en wil er in zijn nieuwe rol voor zorgen dat de opvang van noodlijdende dieren toekomstbestendig wordt. ”Op dit moment zijn we de enige locatie in de Kop van Noord-Holland die vrijstelling heeft als Wildopvang en we groeien uit ons jasje. Ik werk er samen met mijn team naartoe dat we uiterlijk in 2030 op een nieuwe locatie -in de buurt van de huidige- dit prachtige werk kunnen blijven uitvoeren.”

TEAM is het kernwoord want waar zou De Bonte Piet zijn zonder de 70 (!) vrijwilligers? “En nog hebben we handen tekort. Het is maar zo’n zes weken per jaar rustig en dat is deze periode. De vrijwilligers zijn nu druk in de weer met schoonmaken, schilderen en opnieuw inrichten. Het pand is in de loop der jaren uitgebreid en dat merk je. Niet alles is even logisch ingedeeld en hier en daar kan dat dus beter. Het doel hiervan? Het werk voor de vrijwilligers verbeteren en het verblijf voor de dieren hier en daar nog wat rustiger maken. We willen voor de open dag op 23 april al een flinke stap in de goede richting gezet hebben. Hiervoor kunnen we natuurlijk extra rechterhanden gebruiken!

De Ruijter wil zich ook meer gaan inzetten voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Bonte Piet is voor sommigen mensen een prachtige dagbesteding en biedt ook mogelijkheden voor een leer-/werktraject.

Alles moet natuurlijk zo zuinig mogelijk want de Wildopvang is 100% afhankelijk van giften, legaten, donateurs en sponsors. En er moet ook gespaard worden voor de verhuizing in de toekomst!

Kortom, er zijn mooie plannen voor de Wildopvang en de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de dieren! Wil je meer weten of wil je helpen met klussen? Kijk eens op de Facebook/Instagram pagina van de Bonte Piet of ga op 23 april naar de open dag!

Loading