De Blokkers houdt zich staande tegen Always Forward

BLOKKER – “9-0 vorige week tegen FC Medemblik” vertelde Michel van der Meer ons na afloop, “Een regelrechte afstraffing”. Zondagmiddag kwam Always Forward op bezoek. Michel was opnieuw bevreesd. En inderdaad vanaf het eerste begin was het Always Forward die op de helft van De Blokkers was te vinden. Maar die hadden in doelman Tim Hommeresen een goede sluitpost. Mooiste aan doelpuntrijke kans was er 2 maal voor Mick van der Gulik maar zijn omhaal en doelpoging na aangeven van Cemil Zaal troffen niet het doel.

Het leek erop dat we gingen rusten met een 0-0 stand. Echter verwerkte doelman Robin van Gasteren de bal helemaal verkeerd. Toufik Abdelkhalki veroverde de bal en Fabian Juan kon daardoor makkelijk scoren. 1-0 voor de Blokkers. Een grote domper voor Always Forward. Toch kregen zij van de wat af en toe warrig leidende scheidsrechter Bas de Wit een terechte strafschop vanwege het neerhalen van Joost Ruttenberg.

De gevaarlijkste speler van Always Forward. Stan Prins nam 9 stappen achteruit en schoot de bal in de linkerhoek van Hommeresen, terwijl hij koos voor rechts en betekende vlak voor rust 1-1. Na rust opnieuw een aanvallend Always Forward. Maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. “Ik vond ons de betere ploeg en hadden verdiend moeten winnen”, zei Egidio Oude Groen na afloop. En schijnbaar kreeg hij het gelijk aan zijn zijde. De bal werd in de 52e minuut van de wedstrijd van ver in het strafschopgebied van De Blokkers gedeponeerd. In een kluwen van spelers kreeg Stan Prins opnieuw de bal en hij scoorde 1-2. Wat zeker verdiend was. Maar ja voetbalwetten zijn onberekenbaar.

Bij een van de uitvallen van De Blokkers werd aanvoerder Robin Meijer licht geraakt en Scheidsrechter Bas de Wit vond het een directe vrije schop. Robin van Gasteren de doelman van Always Forward vond zijn linkerhoek goed afgedekt door de opgebouwde muur en dekte de rechterhoek zelf af. Toufik Abdelkhalki lepelde echter de bal over de muur en in de voor hem ongedekte linkerhoek. 2-2. De wedstrijd ontaarde in veel onvriendelijkheden en beide trainers werden terecht door Scheidsrechter Bas de Wit ernstig toegesproken.

“Uw coacht en ik constateer de waargenomen overtredingen”. Maar Egidio Oude Groen had wel een beetje gelijk toen Denzel Inyamah net buiten het strafschopgebied werd aangetikt. Echter tot boosheid van de Forward Coach werd er doorgespeeld. Het werd op een gegeven moment in het veld ook weer onvriendelijker en na een charge op een van de spelers van Always Forward en daarna veel geduw kon Ayoub Salimi als eerste onder de douche. Tweemaal geel en dus rood.

Ondanks hun man meer situatie wist Always Forward dit niet om te zetten in doelpunten. Stan Prins en ook Mick van der Gulik hadden de 2-3 op hun schoenen, maar paal en lat redde doelman Hommeresen van De Blokkers. Eindstand 2-2. Jammer voor Always Forward dat alle concurrenten punten verspeelden. En ook voor De Blokkers die Hauwert zag winnen van FC Medemblik.

Hauwert stijgt 3 plaatsen naar boven. Terwijl het in Medemblik zelfs 5-0 verlies werd. Westfriezen profiteerde van de misstappen. Zij verpletterden KGB met 5-0 en staan nu bijna onbereikbaar bovenaan.