Share

David is zeven jaar en komt uit Oekraïne en gaat straks voetballen bij Spartanen

Hoeveel dagen nog David!

WOGNUM – David is zeven jaar en komt uit Oekraïne en telt de nachtjes slapen af voordat hij bij Spartanen zijn eerste training mag afwerken. Zijn ogen glinsteren van de voorpret. En zo zal iedereen op zijn eigen manier vooruit kijken naar het komend seizoen. Het eerste elftal van Spartanen is al een paar weken in training en zal er natuurlijk alles aan doen om de degradatie van vorig jaar, direct in het eerste jaar in de derde klasse, ongedaan te maken.

Jawel, de derde klasse is leuk en kent vele streekderby’s. Dat zal misschien goed zijn voor recettes en kantineomzet. Maar het eerste van onze club herbergt veel kwaliteit en hoort gewoon in de tweede klasse te spelen.

Bij de handbal natuurlijk ook hoge verwachtingen. De A1, vorig jaar kampioen geworden, stroomt geheel door naar het eerste senioren team. Succes dames!

Bestuurlijk zijn er ook weer heel wat veranderingen te melden. Gelukkig hebben we op een aantal plekken versterking en ondersteuning gekregen. Wat fijn dat het vele werk op deze manier beter en goed verdeeld kan worden. En ja, we hebben altijd nog meer hulp nodig.

Ondermeer omdat het ook zo is dat een aantal mensen heeft besloten om te stoppen met hun vrijwilligerswerk. Vaak na een lange reeks van jaren grote inzet en betrokkenheid. Hoe leven zij naar het nieuwe seizoen toe? Enerzijds blij dat er iets van hun schouders afgevallen is, maar anderszijds zullen het werk wat ze met zo veel liefde voor de club hebben gedaan ook vast gaan missen.

In ieder geval zullen wij ze vast ontspannend en relaxed langs de lijn ontmoeten. En waar nodig zullen zij hun voorgangers nog met raad en daad bijstaan.

Beste mensen, heel veel dank voor jullie inzet de afgelopen jaren!

Tot slot wensen wij iedereen, spelers, begeleiders, trainers, coaches, vrijwilligers, toeschouwers een prachtig nieuw seizoen toe. Waarbij met plezier en passie wordt gestreden om de punten en altijd met respect voor tegenstander en scheidsrechter gespeeld wordt.

Veel plezier!

Namens alle leden van het handbal, voetbal en hoofdbestuur.

Martin Stam

Totaal aantal keren gelezen: 54 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen