D66: ‘Medemblik klimt uit financiële dal, maar gaat niet in één keer’

MEDEMBLIK – De fractie van D66 ziet in de begroting 2023 de gemeente Medemblik uit het financiële dal klimmen, maar zegt er wel bij dat het niet in één keer gaat gebeuren. D66 wijst op de begroting 2023 waarmee de gemeente Medemblik quitte draait en de ruimte voor nieuwe dingen in 2024 en 2025.

Om dit mogelijk te maken wordt de ozb verhoogd. Dat is geen leuke boodschap. Maar wij vinden het verdedigbaar. Als we het niet doen, staan we al direct diep ‘in het rood’ en is de kans groot dat de provincie ons onder verscherpt toezicht gaat stellen. Dan raken we de bevoegdheid over wat we doen grotendeels kwijt. Dat moeten we niet willen,” zegt D66 in een reactie op de begroting 2023

Maar volgens D66 speelt er meer in de gemeente Medemblik. Door onderbezetting op het gemeentehuis en het vertrek van veel ervaren krachten is de dienstverlening de afgelopen jaren achteruit gegaan. “Op diverse terreinen zien we dat. De te langzame doorloop van woningbouwprojecten is een schrijnend voorbeeld. Maar ook de openbare ruimte lijdt eronder en het tijdig reageren op vragen. Deze begroting maakt het mogelijk die organisatie weer op peil te gaan brengen.

Loading