D66-fractievoorzitter Geert Mos stopt als raadslid in de gemeenteraad van Medemblik

MEDEMBLIK – Hij wilde het eigenlijk niet meer, maar liet zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 liet hij zich toch ompraten om als tweede op de lijst de kar voor D66 te gaan trekken in de gemeente Medemblik. Maar omdat de nr. 3 meer voorkeur stemmen kreeg zag hij alsnog zijn zetel door een ander worden ingenomen. Toen bleek dat D66 één van de coalitiepartijen zou gaan worden en een wethouder zou leveren werd hij alsnog raadslid en fractievoorzitter voor D66.

Geert Mos: “Het moment van stoppen is gekomen. Ik heb negen jaren met veel plezier en enthousiasme het raadswerk gedaan. Ik heb het als voorrecht ervaren dat ik na mijn pensionering nog een actieve rol kon blijven vervullen in het openbaar bestuur waarin ik mijn hele loopbaan had doorgebracht. Ik ben velen dankbaar voor de samenwerking. Die was vaak ook leerzaam.

In het bijzonder noem ik de collega’s met wie ik door de jaren heen de fractie vormde. Ook de ondersteuning van de griffie en de contacten met de organisatie laten een goed gevoel achter. Ik wens de gemeenteraad nu alvast alle wijsheid voor de komende jaren, die bestuurlijk niet eenvoudig zullen zijn. De D66-fractie zal in de raad in een vernieuwde bezetting haar rol als sociaal-liberale partij blijven vervullen.”

Geert Mos blijft wel verbonden aan de gemeente Medemblik door als commissielid en lid van de auditcommissie verder te gaan. Wie Geert Mos gaat opvolgen als raadslid is onduidelijk.. De D66-fractie is binnen jaar helemaal nieuw. Eerder volgde Hinke Louissen Senna Roos op als raadslid omdat Roos verhuisde naar een plaats buiten de gemeente Medemblik en raads

Loading